Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
    acko 88, след като си пуснал тази снимка, на която колата ти изглежда страотно със спарко-то, как очакваш да се вслушаме в гласа на разума. Все едно да гониш куче със салам

Иначе си абсолютно прав.
    Аз сега съм намислил да си взема някаква ежедневка че със тази кола понаще пътища е ад...
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

• Ето и обещаните снимки : (3-тата снимка е отпред)
      Attached Files
      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
        Аз сега съм намислил да си взема някаква ежедневка че със тази кола понаще пътища е ад...
        Ми ти си направо по корем с тая красавица. То аз дето съм със сток окачване не мога де се катеря по бордюри(даже не си го и помислям) и само й треперя като паркирам зад блока или пред бачкането... та с кола като твойта би ми било мнооого терсене.
        sigpic
        Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• За предна броня има едно решение отдолу с 3 болта се прибира и поне с ниските бордюри няма проблем, та сега не й треперя толкоз, колкото в началото

Comment

• Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
            За предна броня има едно решение отдолу с 3 болта се прибира и поне с ниските бордюри няма проблем, та сега не й треперя толкоз, колкото в началото

Моята кола я купих със счупена предна броя, която висеше на 5 см от земята и за тва сега е вързана със свински опашки за гредата, така че в момемта най-ниската част на колата тази част от бронята която напрактика се вижда най-отпред и най-долу... да ама тва не е мн добре тъй като сега картера си остава още по-ниско и дефакто няма нищо което да закачиш и да изтрака преди него - да не дава господ.
            sigpic
            Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Е да при теб и при Т.С. картера е доста по-ниско от моя. Аз за сега не съм имал проблеми с моя

Comment

• Днес алфата беше притисната до ръба на възможностите (калниците) си. Резултата е в снимките отдолу. Джантите са 16", а гумите 205/50 Не опират....стига да не сте качили трима дебелаци и 50кг баласт в багажника Ето:

И в разтоварено състояние:
                Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                BMW 328i

Comment

• днес си смених ангренажа... бре бре, то било работа за един час, пък аз се тутках 2г. докато се наканя...
                  СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                  сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

• аз със мойте се тутках 3 часа ,но моя е боксер и имаше много разглабяне
                    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Пиша тук, че темата е позната. Вчера се качих на колата на жената(и бившата моя 145 1.6ТС) и забелязах, че пуши черно яко(богата смес) при форсиране над 4000 оборота. Двигателя е ок(ремонт преди година), колата си върви нормално (май във високите малко по-куцо от преди), има чип и конус, сменена е ламбдата преди година и половина, няма светнали индикации по таблото, леко се заиграват оборотите при изключ от скорост, но се кротват на място. Предполагам ламбдата е заминала отново, че незнайна е сегашната като марка. Все пак предположения, че да знам за какво да се приготвя, тия дни съм на диагностика ?
                      Arena Coast Customs

Comment

• Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                        Пиша тук, че темата е позната. Вчера се качих на колата на жената(и бившата моя 145 1.6ТС) и забелязах, че пуши черно яко(богата смес) при форсиране над 4000 оборота. Двигателя е ок(ремонт преди година), колата си върви нормално (май във високите малко по-куцо от преди), има чип и конус, сменена е ламбдата преди година и половина, няма светнали индикации по таблото, леко се заиграват оборотите при изключ от скорост, но се кротват на място. Предполагам ламбдата е заминала отново, че незнайна е сегашната като марка. Все пак предположения, че да знам за какво да се приготвя, тия дни съм на диагностика ?
                        като ти извадят ламбдата, ще стане ясно. Не е изключено да се е задръстила изпускателната система, ако е била карана много градско колата. Ако е така, бих те посъветвал да направиш няколко 10-15минутни тура по магистрала при обороти над 5500-6000 и да видиш дали няма да намалее или изчезне пушекът. За препоръчване е оборотите да ги вдигаш на 4-та скорост, щото на 5-та си за вземане на книжка за няколко месеца
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Няма как да се е задръстила, цяла година само махам и слагам гърнета Освен това до преди 2 месеца си я настъпвах, а и жената тръгва душманската Но наистина е възможно да е ламбдата, защото преди година не знаех разликата между бошовската и универсалните Не харчи масло, сепараторът е чистен, а и тогава пушекът ще е друг цвят
                          Arena Coast Customs

Comment

Няма как да се е задръстила, цяла година само махам и слагам гърнета Освен това до преди 2 месеца си я настъпвах, а и жената тръгва душманската Но наистина е възможно да е ламбдата, защото преди година не знаех разликата между бошовската и универсалните Не харчи масло, сепараторът е чистен, а и тогава пушекът ще е друг цвят
                            Ако беше ламбдата нямаше ли да се усети сериозно увеличение в разхода?
                            BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                              Ако беше ламбдата нямаше ли да се усети сериозно увеличение в разхода?
                              Тъпото е, че Ася не засича никакъв разход, само налива, но по последни данни има доста по-голям разход, но все пак съдя по разни общи приказки. Диагностиката ще е истината май.
                              Arena Coast Customs

Comment

Тъпото е, че Ася не засича никакъв разход, само налива, но по последни данни има доста по-голям разход, но все пак съдя по разни общи приказки. Диагностиката ще е истината май.
                                Аз между другото имам същия проблем с играенето на обороти като изключа от скорост... Има 2 варианта - или изключвам от скорост, падат до 700, после отиват на 900 и се стабилизират на нормалните, или втори вариант - изключвам от скорост и оборотите не помръдват - ако е била на 2600 примерно - остава си на 2600 още 2-3 секунди, и чак тогава почват бавно да падат до нормалните. Но пък ламбдата е чук - харчи колкото за бог да прости и върви добре, поне доколкото и е възможно де
                                BMW 328i

Comment

Working...
                                X